Meterik, Mei 2016

De toekomst van de Meterikse verenigingen en accomodaties: een enquete

Zoals wellicht bekend, is de gemeente bezig met het opzetten van een nieuw accomodatiebeleid. Hiervoor is nadrukkelijk de inbreng vanuit de dorpen, verenigingen en accomodaties gevraagd.

Om hier een goed beeld van te krijgen hoe we er in Meterik voor staan, beginnen we met een (kleine) enquete onder de gebruikers en beheerders van accomodaties.

Enquete
Binnenkort ontvangen alle gebruikers en beheerders van accomodaties in en rond Meterik 2 enquetes: 1 voor gebruikers, 1 voor beheerders. Met het verzoek om deze enquetes voor 3 juni 2016 te retourneren. Invullen zal ongeveer 10-15 minuten in beslag nemen.
Het kan zijn dat je alleen gebruiker bent van een accomodatie. Dan vul je alleen die enquete in. Of je bent de beheerder. Dan vul je die enquete in. Ben je allebei (omdat je b.v. een vereniging bent die zijn/haar eigen accomodatie beheert), dan vul je ze allebei in.

Niet gekregen?
Heb je de enquete uiterlijk 20 mei nog niet ontvangen? Dan kan er iets mis zijn gegaan met de verzending (emailadres niet correct, lijst niet compleet etc). Of het kan zijn dat je niet direct een gebruiker of beheerder van een accomodatie bent, maar wel ideeen of suggesties hebt over de toekomst van de accomodaties in Meterik.
De enquete is voor iedereen toegankelijk. Beide enquetes staan op de website van de dorpsraad. Daar kun je de enquete downloaden, invullen en terugsturen.

Wel invullen !
Het is van belang dat we van alle gebruikers en beheerders de informatie middels de enquete terug ontvangen. Zonder deze informatie, wordt er in de toekomstplannen geen rekening gehouden met de ontwikkelingen, mogelijkheden en beperkingen voor jouw verenging als gebruiker en/of beheerder. Omdat einde van dit jaar de gemeente besluiten gaat nemen waar de gelden naar toe gaan, moeten er wel visies en onderbouwde plannen liggen. Zijn die er niet, dan bestaat de kans dat de middelen toegewezen worden aan de plannen die er wel liggen. We willen dus niet achter het net vissen !

Vervolg
Als uiterlijk 3 juni alle enquetes binnen zijn, zullen de resultaten op een rij worden gezet. Hierover zal een presentatie georganiseerd worden, waarvoor iedereen tzt wordt uitgenodigd.
Op basis van de resultaten zal blijken waar zaken goed lopen en ook de toekomst er goed uitziet. Maar ook waar nu of in de toekomst knelpunten ontstaan. Daar gaan we dan met een te vormen werkgroep mee aan de slag, om oplossingen te vinden en uit te werken. Deze mogelijkheden worden dan op een rij gezet, en in een plan van aanpak gezet. Dit wordt, als bijdrage vanuit Meterik, aangeboden aan de gemeenteraad en het college. Met alle bijdragen vanuit de dorpen, gaat de gemeente er dan mee aan de slag om hier kaders voor te stellen, beleid op te maken, en, niet onbelangrijk, ook geld voor vrij maken om het uit te voeren. Dit plan van aanpak dient uiterlijk eind october bij de gemeente te zijn.

We zijn benieuwd!
Van de ene kant hebben we zaken best goed voor elkaar in Meterik. Maar kijkend naar de toekomst, willen we dit ook zeker zo houden.
Verschillende verenigingen zijn hier al erg actief mee bezig. Denk b.v. aan de volleybalvereniging die samen met Hegelsom en America al een hechte samenwerking hebben. Of de voetbalclubs van Meterik en America, die de  intentie hebben uitgesproken om te fuseren als er een goede, nieuwe accomodatie komt voor de fusieclub. Waarbij nu al de tennisclub van America wil aansluiten en mee doen.
Wie weet, komen er allerlei creatieve, betaalbare en mooie samenwerkingen tot stand. Met uiteindelijk als doel om nu en in de toekomst toekomstbestendige verenigingen en accomodaties te hebben in Meterik en omgeving.

Nog vragen?
Zijn er nog vragen over de enquete, of over de aanpak voor het plan van aanpak van Meterik, neem dan contact op met Elbert Joosten, 06-13668838, of naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien. .

Alvast bedankt.

Enquete accommodatie gebruikers, klik hier.

Enquete accommodatie beheerders, klik hier.