Muziekvereniging Concordia www.concordiameterik.nl
aa aa

aa

alt

Toen de pioniers van de muziekvereniging 90 jaar resp. 50 jaar geleden het initiatief namen hebben zij waarschijnlijk niet kunnen bevroeden waar het op zou uitdraaien. Een grote muziekvereniging midden in de Meterikse gemeenschap op hoog niveau musicerend en met een forse jeugdafdeling.

In totaal een club van 135 leden. Maar dat is nog niet alles. We hebben een nauwe samenwerking met de basisschool wat betreft muzikale vorming en zo maken we het mede mogelijk dat de kinderen van de groepen 3 tot en met 6 muzikale vorming krijgen.

We willen een club zijn die midden in de dorpsgemeenschap staat. Een club die er is als er in de Meterik gevierd of herdacht wordt. Waar bestaat dat allemaal uit? Begeleiding van de carnavalsoptochten, hulp bij diverse carnavalsactiviteiten in de Meterik, serenades bij Koninklijke Onderscheidingen en bij kampioenschappen, communicanten afhalen, serenades bij kampioenschappen, begeleiding bij de intocht van de wandeldriedaagse en bij de Maria-processie in Tienray, intocht van Sint Maarten, begeleiding van de processie naar het kerkhof met Allerheiligen, intocht van Sinterklaas, opluisteren Kerstviering in de kerk. En over het hele jaar heen: serenades als echtparen in de Meterik 50 jaar of nog langer zijn getrouwd en als verenigingen een jubileum hebben te vieren.

In onze vereniging staan muzikale ontwikkeling, speelplezier en op niveau spelen centraal. De ambitie is om in alle redelijkheid op hoog niveau te musiceren.

In de clubhistorie heeft Muziekvereniging Concordia Meterik zich getoond als pionier en initiator. Een club die heeft laten zien initiatieven niet te schuwen. Enkele recente voorbeelden. Percussion Proms, TEMA (voorheen Tielentoernooi) en de samenwerking met de basisschool wat betreft muzikale vorming .

Een jubileum is een uitgelezen mogelijkheid de aandacht op de muziekvereniging te richten, bijzondere projecten op te starten en nieuwe ontwikkelingen op te pakken. Ook een mogelijkheid om de samenhang en samenwerking in de vereniging te versterken. Het wordt een jubileumjaar, met een blik naar het verleden, met feest vandaag, maar ook met het oog op morgen.?