Tel: 06-54951201                            info@dorpsraadmeterik.nl

 

Werkgroep Sociaal

De werkgroep Sociaal wil dat iedere bewoner van Meterik kan meedoen met alle activiteiten in het dorp. Vroeger noemde ze dat “noaberhulp” of “noaberschap”. Belangrijke spin in het web zijn daarin de Dorpsverbinders. Zij fungeren als aanspreekpunt voor de mensen in Meterik. Je kunt er terecht met vragen op  het gebied van zorg en welzijn. Zij brengen mensen met elkaar in contact, bezoeken (nieuwe ) inwoners en nog veel meer. De Dorpsverbinders werken samen met verenigingen zoals KBO en Zonnebloem, werkgroep sociaal, dorpsraad en gebiedsteam. Ook bezoeken de Dorpsverbinders regionale bijeenkomsten om op de hoogte te blijven wat er speelt, ideeën te wisselen en om te netwerken. Meer informatie over de Dorpsverbinders vind je hier: dorpsverbinders

Naast deze activiteiten van specifiek de Dorpsverbinders organiseert de werkgroep sociaal een inloopmiddag met diverse activiteiten. En eens in de maand is er gezellig samen eten bij het eetpunt “Schuuf gezellig aan”.

De werkgroep sociaal gaat in 2019 inventariseren waar nog meer behoefte aan is en welke voorzieningen verder uitgewerkt kunnen worden.

De werkgroep sociaal bestaat uit Ria Bouten, Carli Peeters, Hennie Jacobs, Ben van de Oetelaar, Mathieu Tacken (lid dorpsraad). Daarnaast zijn er nog een tiental vrijwilligers actief op de inloopmiddag.

Projecten/activiteiten

  • Open inloop, voor jong en oud. Iedere maandag van 13.30 u tot 16.00 u in de Meulenwiek
  • Op dit moment: kaartgroepje, rummikubgroepje en handwerkgroepje, tekenen.
  • Wanneer iemand aangeeft wat hij/zij zou willen doen op deze middag dan gaan we actief op zoek naar meer mensen met dezelfde interesses.
  • Mensen worden thuis opgehaald als dit nodig is.
  • 3 à 4x per jaar extra activiteit open inloop o.a. muziekmiddag, paasstukje maken, oudhollandse spelen, Mantelzorgdag
  • Wandelgroep KBO, 1e en 3e maandag van de maand
  • Eetpunt “schuuf gezellig aan”. Iedere 3e maandag van de maand
  • 3x per jaar wordt ‘t Krèntje huis aan huis verspreidt, in die editie wordt over een bepaald thema extra informatie gegeven. O.a.  Jeugdzorg, Mantelzorg, Dementie etc.
  • Gesprekken en contacten met statushouders
  • Hulpdienst in gevallen waar hulp het karakter heeft van “even hulp bieden” of “even bijspringen”

Heb je interesse om mee te werken aan het verbeteren van het sociaal netwerk voor Meterikse inwoners? Meld je dan aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..