Tel: 06-54951201                            info@dorpsraadmeterik.nl

 

Duurzaam Meterik

Vanuit de Dorpsraad zijn we met een project gestart om te kijken of er interesse is in Meterik om bestaande woningen en/of tuinen te verduurzamen. Denk aan dakwater afkoppelen, zonnepanelen, isolatie, warmtepompen etc. Door krachten en kennis te bundelen kunnen we als inwoners elkaar helpen en hoef niet ieder voor zich alles zelf uit te zoeken.

Via deze pagina gaan we jullie informatie aanbieden en op de hoogte houden van "Duurzaam Meterik".

๐ƒ๐ฎ๐ฎ๐ซ๐ณ๐š๐š๐ฆ ๐Œ๐ž๐ญ๐ž๐ซ๐ข๐ค; ๐™๐จ๐ง๐ง๐ž๐ฉ๐š๐ง๐ž๐ฅ๐ž๐ง.

In dit artikel willen we u รฉรฉn en ander uitleggen over zonnepanelen. Hoe werken ze en welke typen zonnepanelen bestaan er? Welke veranderingen aan uw woning zijn nodig?

Binnen elk type zonnepaneel bestaan ook nog diverse soorten in diverse prijsklassen. Hier ga ik in dit artikel niet verder op in. Hier kunnen we tijdens een bijeenkomst van de projectgroep verder op ingaan.

Lees meer: Duurzaam Meterik - Zonnepanelen

Duurzaam Meterik; Een passie voor groen

Hallo, wij zijn Robert & Marjo Martens en wonen sinds 2001 in de Meterik op de Hazenkampweg 15b samen met onze twee kinderen TiMartens1m en Luc.

Samen hebben wij een passie voor groen en hebben dit dan ook gerealiseerd in 2001 als Boomkwekerij Martens. Vier jaar geleden ging het roer om en er ontstond een nieuwe kwekerij: SEDUMPLUS, onderdeel van Martens Groen.

Lees meer: Duurzaam Meterik; Sedum

๐ƒ๐ฎ๐ฎ๐ซ๐ณ๐š๐š๐ฆ ๐Œ๐ž๐ญ๐ž๐ซ๐ข๐ค; ๐Š๐ฅ๐ข๐ฆ๐š๐š๐ญ๐›๐ž๐ฌ๐ญ๐ž๐ง๐๐ข๐ ๐ž ๐ž๐ง ๐๐ฎ๐ฎ๐ซ๐ณ๐š๐ฆ๐ž ๐ญ๐ฎ๐ข๐ง
 
Maak ook je tuin duurzaam en klimaatbestendig

Niet alleen onze woning, maar ook onze tuin kunnen we duurzamer maken. Hoe je je tuin duurzaam en klimaatbestendig maakt, lees er over in onderstaand artikel.....

Lees meer: Klimaatbestendige en duurzame tuin

Infoavond Duurzaam Wonen in Meterik

De werkgroep Duurzaam Meterik wil inwoners informeren en inspireren

Op dinsdag 14 september organiseert de werkgroep Duurzaam Meterik een informatieavond duurzaam wonen en duurzame energie in gemeenschapshuis de Meulewiek. Tijdens deze avond kunnen deelnemers zich bij maximaal drie bedrijven/instanties laten informeren over het verduurzamen van hun woning en/of tuin.

Lees meer: Info-avond Duurzaam Wonen en Energie

๐ƒ๐ฎ๐ฎ๐ซ๐ณ๐š๐š๐ฆ ๐Œ๐ž๐ญ๐ž๐ซ๐ข๐ค; ๐–๐š๐ซ๐ฆ๐ญ๐ž๐ฉ๐จ๐ฆ๐ฉ๐ž๐ง

Denkt u na over de aanschaf van een warmtepomp? Welke kies je dan en is mijn woning รผberhaupt geschikt voor een warmtepomp? Lees er over in onderstaand artikel.

Wat is een warmtepomp en hoe werkt het?

Lees meer: Duurzaam Meterik - Warmtepompen

Duurzaam Meterik; Infoavond dinsdag 14 september 2021

Op dinsdag 14 september organiseert de werkgroep Duurzaam Meterik een informatieavond in MFC de Meulewiek. 

Tijdens deze avond kunnen deelnemers zich bij bedrijven/instanties laten informeren over het verduurzamen van hun woning en/of tuin.

Lees meer: Uitnodiging en Programma Info-avond

๐ƒ๐ฎ๐ฎ๐ซ๐ณ๐š๐š๐ฆ ๐Œ๐ž๐ญ๐ž๐ซ๐ข๐ค; ๐Œ๐š๐š๐ค ๐ฃ๐ž ๐ญ๐ฎ๐ข๐ง ๐ง๐š๐ญ๐ฎ๐ฎ๐ซ๐ฏ๐ซ๐ข๐ž๐ง๐๐ž๐ฅ๐ข๐ฃ๐ค!

Veel tuinen zijn aangeplant met bomen, struiken, en planten die puur gekozen zijn omdat de eigenaren ze mooi vinden. Dergelijke tuinen worden meestal strak onderhouden en gaan kaal de winter in. Vaak bestaat een deel van de aanplant uit soorten die hier van nature niet voorkomen. Die zijn meestal ook niet aantrekkelijk voor vlinders, bijen, en andere insecten.

Kijk daarom eens meer naar inheemse soorten en maak je tuin natuurvriendelijk. 

Lees meer: Duurzaam Meterik; Natuurvriendelijke tuin

Duurzaam Meterik; Wat kunt u tijdens de infoavond verwachten?

Dinsdag 14 september organiseert de werkgroep Duurzaam Meterik de eerste informatie-avond voor geรฏnteresseerde.

Wilt u uw woning isoleren, zonnepanelen aanleggen, afkoppelen van het regenwater, een warmtepomp? Wat is de terugverdientijd? Dit en meer komt aan bod tijdens de informatie-avond.

Lees meer: Wat kunt u tijdens de infoavond verwachten? 

๐ƒ๐ฎ๐ฎ๐ซ๐ณ๐š๐š๐ฆ ๐Œ๐ž๐ญ๐ž๐ซ๐ข๐ค; ๐„๐ง๐ž๐ซ๐ ๐ข๐ž-๐›๐จ๐ฎ๐ฐ๐ฅ๐จ๐ค๐ž๐ญ ๐ ๐ž๐ฆ๐ž๐ž๐ง๐ญ๐ž ๐‡๐จ๐ซ๐ฌ๐ญ ๐š๐š๐ง ๐๐ž ๐Œ๐š๐š๐ฌ

Maak je huis energiezuiniger met hulp van het Duurzaam Bouwloket.
De gemeente Horst aan de Maas heeft zich aangesloten bij het onafhankelijke Duurzaam Bouwloket. 
Waarmee kunnen ze helpen.......

Lees meer: Duurzaam Meterik- Duurzaam Bouwloket

๐ƒ๐ฎ๐ฎ๐ซ๐ณ๐š๐š๐ฆ ๐Œ๐ž๐ญ๐ž๐ซ๐ข๐ค; ๐Œ๐ž๐ž๐ซ ๐จ๐ฏ๐ž๐ซ ๐ก๐ž๐ญ ๐ƒ๐ฎ๐ฎ๐ซ๐ณ๐š๐š๐ฆ ๐๐จ๐ฎ๐ฐ๐ฅ๐จ๐ค๐ž๐ญ ๐ฏ๐š๐ง ๐ ๐ž๐ฆ๐ž๐ž๐ง๐ญ๐ž ๐‡๐จ๐ซ๐ฌ๐ญ ๐š๐š๐ง ๐๐ž ๐Œ๐š๐š๐ฌ

Veel informatie over het verduurzamen van je huis of bedrijfspand kun je vinden op het duurzaam bouwloket waar de gemeente Horst aan de Maas bij is aangesloten.

In een eerder artikel hebben we jullie al รฉรฉn en ander verteld over het Duurzaam Bouwloket. Heb jij al gekeken wat ze voor jou kunnen doen? 

Lees meer: Meer over het Duurzaam Bouwloket