Tel: 06-54951201                            info@dorpsraadmeterik.nl

 

Duurzaam Meterik

Vanuit de Dorpsraad zijn we met een project gestart om te kijken of er interesse is in Meterik om bestaande woningen en/of tuinen te verduurzamen. Denk aan dakwater afkoppelen, zonnepanelen, isolatie, warmtepompen etc. Door krachten en kennis te bundelen kunnen we als inwoners elkaar helpen en hoef niet ieder voor zich alles zelf uit te zoeken.

Via deze pagina gaan we jullie informatie aanbieden en op de hoogte houden van "Duurzaam Meterik".

๐ƒ๐ฎ๐ฎ๐ซ๐ณ๐š๐š๐ฆ ๐Œ๐ž๐ญ๐ž๐ซ๐ข๐ค; ๐™๐จ๐ง๐ง๐ž๐ฉ๐š๐ง๐ž๐ฅ๐ž๐ง.

In dit artikel willen we u รฉรฉn en ander uitleggen over zonnepanelen. Hoe werken ze en welke typen zonnepanelen bestaan er? Welke veranderingen aan uw woning zijn nodig?

Binnen elk type zonnepaneel bestaan ook nog diverse soorten in diverse prijsklassen. Hier ga ik in dit artikel niet verder op in. Hier kunnen we tijdens een bijeenkomst van de projectgroep verder op ingaan.

Lees meer: Duurzaam Meterik - Zonnepanelen

๐ƒ๐ฎ๐ฎ๐ซ๐ณ๐š๐š๐ฆ ๐Œ๐ž๐ญ๐ž๐ซ๐ข๐ค; ๐Œ๐š๐š๐ค ๐ฃ๐ž ๐ญ๐ฎ๐ข๐ง ๐ง๐š๐ญ๐ฎ๐ฎ๐ซ๐ฏ๐ซ๐ข๐ž๐ง๐๐ž๐ฅ๐ข๐ฃ๐ค!

Veel tuinen zijn aangeplant met bomen, struiken, en planten die puur gekozen zijn omdat de eigenaren ze mooi vinden. Dergelijke tuinen worden meestal strak onderhouden en gaan kaal de winter in. Vaak bestaat een deel van de aanplant uit soorten die hier van nature niet voorkomen. Die zijn meestal ook niet aantrekkelijk voor vlinders, bijen, en andere insecten.

Kijk daarom eens meer naar inheemse soorten en maak je tuin natuurvriendelijk. 

Lees meer: Duurzaam Meterik; Natuurvriendelijke tuin

๐ƒ๐ฎ๐ฎ๐ซ๐ณ๐š๐š๐ฆ ๐Œ๐ž๐ญ๐ž๐ซ๐ข๐ค; ๐Š๐ฅ๐ข๐ฆ๐š๐š๐ญ๐›๐ž๐ฌ๐ญ๐ž๐ง๐๐ข๐ ๐ž ๐ž๐ง ๐๐ฎ๐ฎ๐ซ๐ณ๐š๐ฆ๐ž ๐ญ๐ฎ๐ข๐ง
 
Maak ook je tuin duurzaam en klimaatbestendig

Niet alleen onze woning, maar ook onze tuin kunnen we duurzamer maken. Hoe je je tuin duurzaam en klimaatbestendig maakt, lees er over in onderstaand artikel.....

Lees meer: Klimaatbestendige en duurzame tuin

๐ƒ๐ฎ๐ฎ๐ซ๐ณ๐š๐š๐ฆ ๐Œ๐ž๐ญ๐ž๐ซ๐ข๐ค; ๐„๐ง๐ž๐ซ๐ ๐ข๐ž-๐›๐จ๐ฎ๐ฐ๐ฅ๐จ๐ค๐ž๐ญ ๐ ๐ž๐ฆ๐ž๐ž๐ง๐ญ๐ž ๐‡๐จ๐ซ๐ฌ๐ญ ๐š๐š๐ง ๐๐ž ๐Œ๐š๐š๐ฌ

Maak je huis energiezuiniger met hulp van het Duurzaam Bouwloket.
De gemeente Horst aan de Maas heeft zich aangesloten bij het onafhankelijke Duurzaam Bouwloket. 
Waarmee kunnen ze helpen.......

Lees meer: Duurzaam Meterik- Duurzaam Bouwloket

๐ƒ๐ฎ๐ฎ๐ซ๐ณ๐š๐š๐ฆ ๐Œ๐ž๐ญ๐ž๐ซ๐ข๐ค; ๐–๐š๐ซ๐ฆ๐ญ๐ž๐ฉ๐จ๐ฆ๐ฉ๐ž๐ง

Denkt u na over de aanschaf van een warmtepomp? Welke kies je dan en is mijn woning รผberhaupt geschikt voor een warmtepomp? Lees er over in onderstaand artikel.

Wat is een warmtepomp en hoe werkt het?

Lees meer: Duurzaam Meterik - Warmtepompen

๐ƒ๐ฎ๐ฎ๐ซ๐ณ๐š๐š๐ฆ ๐Œ๐ž๐ญ๐ž๐ซ๐ข๐ค; ๐Œ๐ž๐ž๐ซ ๐จ๐ฏ๐ž๐ซ ๐ก๐ž๐ญ ๐ƒ๐ฎ๐ฎ๐ซ๐ณ๐š๐š๐ฆ ๐๐จ๐ฎ๐ฐ๐ฅ๐จ๐ค๐ž๐ญ ๐ฏ๐š๐ง ๐ ๐ž๐ฆ๐ž๐ž๐ง๐ญ๐ž ๐‡๐จ๐ซ๐ฌ๐ญ ๐š๐š๐ง ๐๐ž ๐Œ๐š๐š๐ฌ

Veel informatie over het verduurzamen van je huis of bedrijfspand kun je vinden op het duurzaam bouwloket waar de gemeente Horst aan de Maas bij is aangesloten.

In een eerder artikel hebben we jullie al รฉรฉn en ander verteld over het Duurzaam Bouwloket. Heb jij al gekeken wat ze voor jou kunnen doen? 

Lees meer: Meer over het Duurzaam Bouwloket