Tel: 06-54951201                            info@dorpsraadmeterik.nl

 

Duurzaam Metertik; Zonnepanelen geplaatst bij verbouwing MFC de Meulewiek

In het kader van verduurzaming in Meterik heeft Meterik Elektro als gecertificeerd zonnepaneel en elektrotechnisch installateur extra zonnepanelen geplaatst op het verbouwde gedeelte van MFC de Meulewiek. In het artikel legt Meterik Elektro hier meer over uit.

Zonnepanelen.1

Er is gekozen voor een omvormer met optimizers van SolarEdge. Deze optimizers zorgen ervoor dat schaduw, vervuiling of een defect geen invloed heeft op de andere panelen, zodat er uit ieder paneel een optimaal rendement gehaald kan worden.

Op het dak zijn 36 panelen geplaatst van JA Solar met elk een vermogen van 380WattPiek.

Er is gebruik gemaakt van een platdaksysteem met contragewichten tegen het wegwaaien van de installatie. Deze totale installatie kan 12.500 kiloWattuur per jaar opwekken. Dit is ongeveer gelijk aan 2 à 3 huishoudens en dit zal MFC de Meulewiek ongeveer € 2.500,- per jaar opleveren.

Zonnepanelen.2Zonnepanelen.3

Deze installatie zal ongeveer 25 jaar meegaan en heeft een terugverdientijd van circa 5 à 6 jaar, hierbij de afbouw van de salderingsregeling in acht genomen.

De werkzaamheden zoals het plaatsen van de omvormer en het aanpassen van de verdeelkasten zijn van tevoren gedaan.

Met hulp van de verreiker van Ed van Asten Kasdekreiniging zijn alle materialen op het dak gezet.

De verdere montage is voorspoedig verlopen. De PV-installatie is in één dag geïnstalleerd en in bedrijf gesteld. 

 

De gebruiker kan de opbrengstgegevens aflezen via een app.

Zonnepanelen.4        Zonnepanelen.5

Wij werken mee aan het verduurzamen van Meterik. We zullen tijdens de informatie-bijeenkomst aanwezig zijn om informatie te verstrekken. Indien je niet langer wilt wachten met verduurzamen, kijk dan voor informatie op: www.meterikelektro.nl of neem contact met ons