Tel: 06-54951201                            info@dorpsraadmeterik.nl

 

Duurzame Huizenroute door Meterik

Op zondagmiddag 16 oktober 2022 organiseert de werkgroep Duurzaam Meterik een huizenroute in Meterik. Hiermee heb je de mogelijkheid een 4-tal woningen in Meterik bezoeken waar verschillende verduurzamingsmaatregelen zijn toegepast. De bewoners vertellen je over de keuzes die ze gemaakt hebben, de ervaringen (positief en/of negatief) met de betreffende duurzame maatregel(en) en hun eventuele verdere plannen voor verduurzaming van hun huis.

Denk je zelf na over verduurzaming van je woning maar wil je graag eens horen hoe dorpsgenoten dat hebben aangepakt, wat de (besparings)resultaten zijn en waar ze tegenaan gelopen zijn? Wat hebben ze er van geleerd? Meld je dan aan!

We starten om 12.45u vanaf het plein bij het MFC met de huizenroute. Iedereen bezoekt om 13 uur, 13:45 uur, 14:30 uur en 15:15 uur een huis op de route. De route/groepsindeling wordt nog gemaakt en zal iedereen een paar dagen van te voren per mail ontvangen.

Welke huizen nemen deel aan de route?

Wie neemt er deel en wat kun je daar verwachten?

  • Familie Hanken, Schadijkerweg; woonboerderij verbouwd van energielabel G naar A door isolatie, zonnepanelen, warmtepomp. Gasloos! Hoe is dit gerealiseerd en hoe bevalt het?
  • Familie Kleuskens, Crommentuynstraat; verbouwde boerderij met moderne isolatie en voorbereidingen voor een eventuele warmtepomp. Hoe zijn alle duurzame maatregelen gerealiseerd?
  • Familie Hesen, Speulhofsbaan; nieuwbouw gasloze woning met warmtepomp etc. Hoe bevalt dit en wat kan er eventueel verbeterd worden voor de toekomst?
  • Familie Tacken, Nieuwe Peeldijk; vrijstaande woning met hybride warmtepomp. Welke maatregelen waren daarvoor nodig?

Belangrijk!!

Wil je deelnemen? Meld je aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. zodat we jullie over de route kunnen verdelen en er steeds kleine groepjes tegelijk elk huis bezoeken. Er is beperkt plaats, dus wees er snel bij. Aanmelden kan tot uiterlijk 11 oktober, maar vol = vol!

 

                                                                       Huizenroute 16 okt 2022