Tel: 06-54951201                            info@dorpsraadmeterik.nl

 

Duurzaam Meterik; Een passie voor groen

Hallo, wij zijn Robert & Marjo Martens en wonen sinds 2001 in de Meterik op de Hazenkampweg 15b samen met onze twee kinderen TiMartens1m en Luc.

Samen hebben wij een passie voor groen en hebben dit dan ook gerealiseerd in 2001 als Boomkwekerij Martens. Vier jaar geleden ging het roer om en er ontstond een nieuwe kwekerij: SEDUMPLUS, onderdeel van Martens Groen.

Duurzame en biologische Sedum producten telen voor op het dak of als bodembedekker in uw tuin. Dit doen we samen met mensen die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt, het onderwijs en de gemeente.

 Wat is nou Sedum? Lees er hier meer over

sedum1

 

Sedum zijn vetplanten die van oorsprong groeien in het wild op rots gebieden in Zuid Amerika en Noord Afrika. Ze zijn vaak te vinden op drogere of kouder plaatsen waar water schaars kan zijn. Hierdoor kunnen de vetplanten hun vocht goed vasthouden ook in langere droge periodes. Sedum planten groeien makkelijk en hebben nauwelijks onderhoud nodig. Hierdoor zijn ze erg geschikt voor groene daken of als border beplanting in de tuin.

 

 

 Door de schaarse ruimte in Nederland zullen wij als burger steeds meer groen gaan inzetten, op het dak of in de tuin om hemelwater te kunnen bergen. Daarnaast geeft een groen dak een positieve bijdrage aan ons huidige klimaat. Een groen dak is niet alleen duurzaam het zorgt ook verkoeling in de zomer in onderliggende ruimtes, het isoleert in de winter en het brengt biodiversiteit op het dak.

sedum2      sedum3       sedum4

Wilt u graag een steentje bijdrage aan ons klimaat? Overweeg dan eens een groen Sedum dak zodat we samen een groenere samenleving kunnen creëren.

sedumplus